Pustolovščina čarovnice Zinke – ISKANJE IZGUBLJENEGA KOVČKA

Olimska gora je že od nekdaj slovela kot čarobna. Meglice, ki se dvigajo iznad njenih obronkov, naznanjajo, da se zbirajo čarovnice. Prišle so iz vseh vetrov, z znanjem, ki so ga pridobile povsod, kjer so se potepale. Vsaka je hotela biti glavna, najpametnejša in predvsem najbolj priljubljena pri svojih učenkah, mladih čarovnicah, ki so željne znanja komaj čakale, da pade noč in se pouk prične.

Čarovnica Zinka je prejšnji dan pomotoma zaužila zvarek pozabljivosti in nekje po poti založila svoj kovček s pripomočki za čarovniško šolo.

Nima več kuhalnice, s katero bi kuhala čarobne zvarke, netopirjev golaž ali mišjo potico. Nima več svinčnika, s katerim bi pisala slastne recepte in uroke.

Kaj pa sedaj?

Ji lahko mogoče pomagate vi? Boste uspeli rešiti to zagato in pomagati mladim čarovnicam, da se bodo lahko učile še naprej? Ste pogumni raziskovalci in znate brati med vrsticami? Potruditi se morate pri reševanju ugank in sestavljanju čarobnega izreka. Le-ta bo namreč pomagal Zinki, da se spet spomni, kje je njen kovček.

Če je tako, se vaša čarovniška dogodivščina začne pri vhodu v Deželo pravljic in domišljije. Tam boste prejeli navodila in napotke, kako se lotiti raziskovanja in odkrivanja čarobne besede. Namigi, ki vas bodo pripeljali do posameznih črk, so razdeljeni po celotni pravljični deželi. Med odkrivanjem le-teh boste odkrivali še svet pravljic, srečali like iz različnih zgodb ter opazovali in poslušali naravo, ki nas obdaja.

Če boste uspeli preklicati urok pozabljivosti, vas bo čarovnica Zinka nagradila.

Kdo lahko sodeluje?

Pravljična čarovniška pustolovščina je namenjena tako malim kot velikim raziskovalcem, edina pripomočka, ki ju morate prinesti s sabo, sta pogum in dobra volja.

Raziskovanje in dogodivščina je primerna za vse starejše od 3 let. Manjši otroci bodo pri raziskovanju in odkrivanju namigov potrebovali pomoč starejših ali staršev, medtem ko se večji lahko na pot odpravijo tudi sami.

Kako lahko sodelujete?

Pri nakupu vstopnice za pustolovščino dobite vse potrebne pripomočke, navodila in napotke za iskanje.

Doplačilo za sodelovanje v tej pustolovščini čarovnice Zinke je 6,00 EUR. Za sodelovanje je potrebno plačilo vstopnic po rednem ceniku.